Monday, January 30, 2012

AJL 26

Sebenarnya tak ada siapa pun tahu yang aku akan muncul sebagai 'cameo' dalam persembahan Alyah pada AJL 26 yang baru berlangsung semalam.

Orang-orang di Media Prima, 'crew' teknikal TV3 yang menjayakan AJL 26 malam tu pun tak tahu yang aku akan muncul dalam persembahan tu,  cuma yang tahu pasal kewujudan aku adalah Alyah sendiri, tenaga kerja dan kawan-kawan dia je. 
Ini semua gara-gara Alyah sendiri, dia sendiri yang minta kami semua merahsiakan perkara ni.., nak buat 'surprise' katanya, nak aku keluar masa minit terakhir..

Tahniah kepada Alyah kerana memenangi kategori 'persembahan terbaik' (kisah Hati), pemenang-pemenang AJL 26, Hafiz (Awan Nano), Ning Baizura, Jaclyn Victor, Shila Hamzah (Beribu Sesalan), Faizal Tahir (Karma) dan semua peserta-peserta yang telah berjaya sampai ke peringkat akhir. 
Tahniah juga buat pihak Media Prima kerana berjaya melangsungkan AJL 26 dengan suksess sekali.

Apa-apa pun aku nak ucapkan terima kasih kepada Alyah kerana sudi menjemput aku untuk bersama-sama dalam persembahan beliau, dan juga penaja pakaian aku pada malam tu, butik CANALI yang bertempat di Pavillion Kuala Lumpur. Terima Kasih.





36 comments:

  1. Assalamualaikum & Selamat Pagi...

    Lynne berasa gembira smlm, bila dapat tgk kemunculan En. Remy di AJL 26 semasa persembahan lagu Kisah Hati, Alyah. Sudah lama Lynne menunggu kemunculan En. Remy di kaca TV. Akhirnya Tuhan makbulkan doa Lynne jua.. (Cuma doa Lynne belum lg termakbul utk bertemu face 2 face dgn En. Remy) Semasa shoot Aku, Kau & Dia di ofis (DBP), Lynne mendapat kabar yg En. Remy tidak dpt hadir. Persembahan Alyah memang best & beliau memang layak mendapat Anugerah Persembahan Terbaik! Tahniah wt REMY & ALYAH.. satu gabungan yg mantap! "Gud Luck n All The Best wt PELAKON KEGEMARANKU, REMY ISHAK pada masa2 akan datang..

    ReplyDelete
  2. menjerit kt umah bila tgk remy muncul :)mmg wish sgt remy muncul temn alya

    ReplyDelete
  3. salam....siht???smlm tiz ikut x u gi AJL???u dgn tiz ok ker??hope u all ok2 jer..

    ReplyDelete
  4. terkejut jugak bila tgk RI dekat persembahan alyah.. Suprise alyah mmg menjadi :)

    ReplyDelete
  5. kemunculan remy semlm mmg betul2 gempakkkk....

    ReplyDelete
  6. semalam sy tgk live!
    orang menjerit macam histeria bila remy keluar!
    gempak habis!
    anyway congrete!!!!

    ReplyDelete
  7. suka sangat...paling best, lamer tuh alyah pretend cam barbie kat atas musical box....pastu kuar hero siap landing kat bahu....adoyai....sangat menarik....

    ReplyDelete
  8. Salam, actually smlm AJL x tgk pun..my daughter je follow...tp bila dy org umukn pemenang tgk la...x sangka persembahan terbaik...Alyah..pastu FBI ckp.."maybe sebab ada Remy"...alamak rugi plk x tgk ..tu yg pg2 ni terus search kat TONTON....mmg best giler n mmg layak pun menang...artis2 yg lain pun best gak..tp lg best klu RI n TZ jdk model masa tu...hehehehe

    ReplyDelete
  9. Thumbs up Remy...!!! sekian lama menyepi...ur appearance last nite is such a hits..!!

    ReplyDelete
  10. Salam, penampilan kau semalam umpama menambah ajinomoto dalam persembahan Alyah!!! Anyway, can't wait for your next product since you always deliver. Keep up the good work. Cheers.

    ReplyDelete
  11. Salam Mr Rems...bagai nak runtuh stadium smlm orang sorak masa Mr Rems keluar...sebab semua dok harap Mr Rems akan muncul masa Alyah buat persembahan....walaupun keluar sekejap jer...tapi dia punya kemachoan Mr Rems tu terserlah....Tahniah Mr Rems....(p/s: blh tinggalkan pesanan tak kat sini...sampaikan salam kat Cik Siti Zaqyah blh tak...TQ)

    ReplyDelete
  12. Terbaik.... Thanks Remy sebab tidak menghampakan kami ;)
    Would like to see u more...

    From akak cheese tart, boleh? Hehehe :P

    ReplyDelete
  13. Salam Abg Remy,

    Malam tadi xsangka permintaan nk tgk Abg Remy muncul gimik dalam persembahan Alyah tercapai. Happy sgt! Menjerit2 dpt tgk Abg Remy on stage. Cayalah! Wanita seluruh dunia cair tau. Btw, syabas Abg Remy sbb berjaya wat gimik. Suka sgt tgk Abg Remy pakai suit tu. Segak bergaya.

    http://mommyaisy.blogspot.com/2012/01/remy-ishak-muncul-di-ajl26.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terkejut beruk la huhu anyway em sgt owesome persembahan alyah congrates both of u^^

      Delete
  14. aura remy ishak buat terus menang anugerah terbaikkkk~!!! :P

    Jom jenguk belog saye.. :P

    ReplyDelete
  15. Hmmm...tak puas tengok Remy...skejap sgt adegannya ngan Alyah...apa2 pun sy mmg teruja n suka sgt2....Luv U Remy !

    ReplyDelete
  16. xdpt nk tgk AJL sbb shooting, btw bc twitter semua dok sibuk puji remy.. mesti gempak, gud job bro :)

    ReplyDelete
  17. We are so elated to see your special appearance last nite,remy!
    u re looking effin freaking hawt with nice looking cool image dwn dere!

    WE LIKE THE SURPRISE……!!!! Sumpah :)

    ReplyDelete
  18. tu la..terperanjat gk bila pengacara bg tau they all tak tau...

    ReplyDelete
  19. waaa suke sgt en remy

    menjerit kat umah nampak en remy muncul

    menjadi sgt

    ReplyDelete
  20. haha memg sgt2 terkejut tgk abg remy kua tme ajl ari 2..ske sgt..mantap...congratez 2 alyah n abg remy =)

    ReplyDelete
  21. so far terbaik la persembahan Alyah malam hari tu huhu the best abg Remy =)

    ReplyDelete
  22. Salam..

    This was the best bro! Ngeh3~
    Walau pun abg Remy muncul sekejap je,namun riuh stadium n rumah kat jeritan peminatkan...adehhh~
    Cayalah abg Rems! ngeh3..

    http://linloveafat.blogspot.com/2012/01/abg-rems.html

    erkk..ni btl2 ke Remy Ishak yg update blog ni ek..
    just tanya je..kot2 ade admin tukang update kan..or..
    Funclub RI yg created this blog.:)

    bababaiii~

    ReplyDelete
  23. mula2 tgk eh...laki mane ni..nsemnye...rupenye remy ishak! huhu...

    ReplyDelete
  24. alyah menang sebab remy ishak yg kua.. huhuh

    ReplyDelete
  25. Remy baru keluar pentas jer.. saya dah terjerit2 kat dewan tuh.. padahal belum konpem pun saper... hahahah.. kemunculan remy ishak mmg mendapt tepukan paling gemuruh kat dewan... mmg nampak romantis sgt ending persembahan tuh.. quoting cheryl, "untungnya alyah..." hehehe...

    ReplyDelete
  26. Assamalaikum remy... tahniah sebab dapat menggegarkan stadium pd malam itu... pd ms tue sy xdapat menonton di kaca tv.. cume dapat mendengar radio (HotFm)sahaja... pada mulanya tertanya2..kenapa lar ramai penonton menjerit2 walaupun alyah blm habis menyanyi lagi???? sampai lar FBI umumkan ....baru lar sy tau...tahniah yer

    ReplyDelete
  27. alyah mantap..lu macho bro!! semoga segala urusan dipermudahkan Allah

    ReplyDelete
  28. saye berjaya pengaruhi 'kakak2 bukan kandung' untuk suka lahu Alyah tu. lagi la selepas gimik Remy keluar.. memang best! (>.<)

    ReplyDelete
  29. terkezut mase u kuar tuh..muahhahaha..

    ReplyDelete
  30. cayalah..erm..memang nmpak feel betul...walaupun sekejap je kuar...

    ReplyDelete
  31. jeles nye tgk alyah dgn abg remy . hehe

    ReplyDelete