Wednesday, February 1, 2012

Penakut

Sambil tengah menunggu ni aku saja buka laptop, layan dan hayati lagu Yuna 'Penakut'.
Memang sedap didengar lagu ni, kena pula duduk kat rumah tengah sawah.. berangin.. hmm.. 
dah berapa kali aku repeat lagu ni aku pun tak ingat, tapi aku masih mendengar.
Tiba-tiba aku perasan lirik dia, aku terus... aik..?? apakah?



30 comments:

  1. Lirik yang mana membuatkan Abg Remy rasa 'aik'?

    Pasti yg ini kan?

    Tak semua kau rancang akan berlaku
    Mungkin nasib tak menyebelahi aku
    Entah mengapa engkau yang aku cinta
    Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

    Sabar lah. Kita berdoa dan tawakal agar ape yg kita hajati dimakbulkan.

    Btw, welcome back to Twitter. Bila nak approve request tweet sy, da 2 bulan submit. Masa jumpa kat Kedah ritu kata nk approve...Pls... ;)

    ReplyDelete
  2. rumah tengah sawah??
    kau sedang dimanakah??
    oh.. aku jadi rindu kampung!!

    ReplyDelete
  3. sama lar dok dengar lagu ni repeat2.. now move to hear lagu bru Yuna "Terukir di Bintang".... best jugak! :)

    ReplyDelete
  4. lagu ni mmg sedap dgr berulang2 kali... best sungguh mainan jiwa lagu ini & music arrangement

    ReplyDelete
  5. Bisakah Remy?

    http://www.youtube.com/watch?v=dQzLiTi1wFc

    ReplyDelete
  6. life is unpredictable...berserah saja pada allah...kalu ia jodoh kita pasti allah akan makbulkan...anyway salam dari kota singa...bila nak datang s'pore lagi???really want to meet you in person...

    ReplyDelete
  7. baik dengar lagu obsesiku - aqasha , lagi best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingin ku gigit2 cuping telinga kecilmu...hehehehe

      Delete
  8. Cinta Jangan Pergi..

    That's Where You Find Love..

    http://www.youtube.com/watch?v=qZRNhRC26T0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tgk balik video ni, sayunya rasa klu things don't work out between RITZ... hopefully they are still together and will always be together till the end...

      Delete
    2. sebak nye tgk video nie...
      i will always pray for both of you...

      Delete
  9. Lagu "Kisah Hati" Alyah ada kena mengena tak jugak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih kan..klau sy dgr lagu kisah hati...n teringat dkt RITZ.. mmg rasa sayu sgt..automatik air mata akn mengalir.... Hatiku hatimu
      Menjadi satu cinta
      Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
      Tapi cinta bukan milik kita
      Semua harus berakhir

      Cinta kau dan aku
      Takkan mungkin bersatu
      Untuk saat ini di dunia ini
      Mungkin kita bersama
      Nanti di atas sana
      Biar ku setia menjaga cintamu
      Selamanya

      luv ...RITZ......jangan gaduh2 lg yer......pls make ur & us smile.....

      Delete
  10. abg remy i'm ur big fan! do follow my blog :)
    http://maelmadi.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. I'm still your biggest fan REMY......n TIZ individually....no matter what happened. Both of u are such big TALENT & I'll always look forward to all your dramas, movies ...etc. Thank you for giving us some of yr best moments which made our hearts all go lovey-dovey & berbunga-bunga. We will cherish those "moments". Good luck n may Allah bless you. Take care.

    ReplyDelete
  12. Salam, saya mungkin bukan peminat fanatik anda,tapi membaca tulisan anda membawa saya untuk menulis disini,satu saya minta dari anda walaubagaimana sekalipun jangan sesekali putuskan silatulrahim yg terbina antara kalian,mungkin hari ini bukan jodoh anda,tapi rahsia Allah yang maha Esa kita tak tahu,dan jangan sesekali mengingati sisi"nakal" pasangan anda, kenanglah sisi "indah" yg kalian berdua pernah lalui...berdoa untuk kebaikan anda dan dia juga,semoga Allah merahmati anda dan pasangan.Amin.selamat berjaya dalam kerjaya anda dan kehidupan.

    ReplyDelete
  13. apakah ?? KWEENNG-2 .. hikhikhik .. peace bro ! =D

    ReplyDelete
  14. saya kalau dgr lagu yuna sure akan rasa mengantuk... hehehe...

    ReplyDelete
  15. Remy, make a poem dedicated to your gal..will you?hehe

    ReplyDelete
  16. Remy, bila nak buat new post ni? Hari2 bukak sini... cepat2 letak new post yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fadrizals....

      dont expect Remy akan update everyday this blog...he will write if he had a free time..

      blog tak semestinya tiap2 hari update mcm FB & Twitter.....hope semua peminat faham....Remy kadangkala sibuk dengan shooting...yg mungkin makan masa hingga ke tengah malam...dan berlanjutan ke pagi...tentu dia penat...apa2pun on behalf on Remy.terima kasih kerana terus menyokong beliau...


      SINCERELY

      ADMIN
      (REMY ISHAK FANS KOMUNITI)

      Delete
  17. The power of the prayer.Let's pray for both of them..Agak2 cukup tak 40 org sokong this couple?
    Salam Maulidur Rasul...:))

    ReplyDelete
  18. lagu tu sebenarnya untuk percintaan tiga segi. seseorang yang jatuh cinta dengan orang yang dah berpunya. :)

    ReplyDelete
  19. mmg best lagu Yuna tuh..terbuai2 perasaan bila mendengarnya..all the best to RITZ..

    ReplyDelete
  20. mungkin lebih baik kau kulepas saja.. huhuhuuuu sedihnyee

    ReplyDelete
  21. Kau tak pernah cuba memahami aku
    Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
    Dan bila tiba saat ku kehilangan
    Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

    Hmmmm, lirik lagu yang puitis dan syahdu :D

    ReplyDelete
  22. baik dgr lgu terukir dibintang...lg best...rasa relax sgt2..dr x syum pun trus jd senyum....." Terukir Di Bintang "

    Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
    Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
    Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
    Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

    Hati ini bukan milik ku lagi
    Seribu tahun pun akan ku nanti
    Kan… kamu…

    Sayangku
    Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
    Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
    Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu…

    ReplyDelete