Monday, February 20, 2012

Pengizinan

Dah berhari-hari aku cuba menghabiskan tulisan perjalanan aku ke Jakarta,
tapi sampai ke hari ni tak habis-habis pun...
banyak sangat benda yang aku nak cerita, nak berkongsi tentang kehidupan dan perjalanan aku disana,
tapi dalam masa yang sama aku terlalu sibuk dengan hal-hal yang lain,
hal-hal kerja dan peribadi.
Terbantut idea dan semangat aku untuk berkongsi..

Mungkin bukan seperti ini caranya.. pasti ada cara yang lain.
Atau mungkin terlalu awal untuk aku bercerita mengenai Jakarta dari pemahaman aku,
lantas Tuhan tidak mengizinkan aku memulakan langkah bercerita mengenainya.

Aku perlukan lebih masa sebelum aku bercakap atau menilai sesuatu perkara.
Aku perlu benar-benar mengenali sebelum berbicara.

Walaubagaimanapun..
Aku ingin mengucapkan Terima kasih kepada teman yang sangat baik,
yang sangat ikhlas, yang sudi menemani aku ketika aku berada disana walaupun seketika.
Terima Kasih..

19 comments:

  1. lets the picture talk abg remy.. :)

    ReplyDelete
  2. Abg Remy! Betul kata Cik Bambam tu. Lets the picture talk. Mungkin xperlu digambarkan dan disampaikan melalui kata2. Cukup saja perkongsian melalui setiap gambar2 yang dirakamkan. Itu sudah memadai daripada tersimpan tanpa dikongsi. =)

    ReplyDelete
  3. Assalam,Kami setia menunggu seberapa lama masa sekali pun. Utamakanlah kerja En. Remy dahulu, jika ada masa terluang, berkaryalah di sini untuk tatapan peminat setia anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Let the pictures talk....let us look at your pictures
      Do wtite more remy so that we can understand the real of you...,cheers!

      Delete
  4. Tidak mengapa kami memahami kesibukan Remy. Sebenarnya.. kesudian Remy 'mengupdate' blog seminggu sekali pun sudah cukup menjadi tanda, bahawa Remy benar2 menghargai kami peminat2 tegar yang sentiasa ingin mengikuti perkembangan Remy Ishak! Tengkiuuu Remy..sharing is caring! Kami akan sentiasa menyokong anda.

    ReplyDelete
  5. post a picture. a picture tells thousand words :)

    ReplyDelete
  6. salam En. Remy...
    ada ketika kita perlu menilai dan memahami setiap saat yang berharga itu untuk mencari apa yang bermain di fikiran...perjalanan hidup yang belum punya penamat..nikmatilah alam ciptaan MAHA AGUNG ni..agar kita sentiasa tunduk dan patuh pada setiap suruhun-NYA..wallahualam...

    ReplyDelete
  7. remy takpe takyah tulis apa2
    just letak jer gbr2 u gi sana
    Picture has a thousand words

    ReplyDelete
  8. Latest News Updates Bollywood, Hollywood, Dating & Fashion
    Online Bollywood News and Reviews
    http://www.onlinebollywood.net/

    ReplyDelete
  9. diharap sekiranya Adam(selesa dgn panggilan dlm NurKasih)dapat meng updated blog nie 3 ari sekali... utk tatapan kami.... tapi kami faham situasi Adam...

    ReplyDelete
  10. masa perlu untuk menilai dan menerangkan ttg sst..take ur time remy,apabila sudah tiba masa,berkongsilah krn pasti ada sudi utk melihat dan mendgr..

    ReplyDelete
  11. pandai abg remy jiwang2---romantisss gitu

    guys jom follow blog i..i baru nelajar menulis.sesapa yang sudi silalah yer
    matailruzieylah.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Nice blog u have... nice words too... will always drop by... will always support u too...

    ReplyDelete