Monday, February 6, 2012

Pulang..

Habis sudah penggambaran 'Cinta si tukang kasut' di Kuala Selangor dan Sabak Bernam.
6 hari aku bermastautin kat sana dan sekarang dah berada di kota lumpur.
Rasa kosong pula bila dah sampai sini.., tak tau nak buat apa selain dari 'editing' gambar-gambar yang aku sempat 'snap' masa kat sana.

Nak keluar dengan kawan-kawan tapi badan rasa letih, duduk rumah ajelah...
tapi masih rasa kosong..
Aku gila bekerja rasanya.

15 comments:

  1. Selamat malam saudara penulis,
    Jika jiwa kita terasa kosong banyakkan lah kita bermunajat dan muhasabah diri kepadaNya...sesungguhnya DIA maha mendengar dan maha mengasihani....Aminnn.....

    ReplyDelete
  2. seandainya jiwa mu merasai kekosongan itu, mengadulah kepadanya yg d atas, insyallah segala kekosongan itu pasti terbalas, jgn terlalu byk berfikir ok...yg penting kesihatan diri yg utama...semoga kau sentiasa berjayaaaaa amin..

    ReplyDelete
  3. Cantik gambar-gambar yang kau edit.... Aku suka :) Teruskan perjuangan....

    ReplyDelete
  4. baru pertama kali membaca blog saudara..tahniah....

    ReplyDelete
  5. kosong.. itulah beza kehidupan bandar dan kampung.. wpun di kota penuh dengan manusia, shopping complex, pusat hiburan dan bermacam lagi namum hakikatnya ia tetap kosong.. namun apakan daya demi mencari rezki terpaksa digagahkan jua untuk pulang.. bersyukurlah apa yang ada pada kita sebelum Dia mengambilnya semula.. Kamu sangat humble ketika saya tersempak kamu di BNO

    ReplyDelete
  6. salam ,



    betol..

    rase kosong selalu datang bila kita terlampau penat.. dan terlampau kuat bekerja :)
    but that is life . kan?

    ReplyDelete
  7. Salam, berehatlah jika telah penat bekerja, ataupun bertemu dgn teman-teman untuk bertukar-tukar fikiran!! Paling tidak pergilah bercuti atau pulang ke kampung halaman. Lynne rasa di sana adalah tempat yg paling baik dan seronok utk bercuti & dapat juga bertemu dgn orang yg kita sayang(Ibu).... sekurang2nya En. Remy tidak berasa kosong lagi...

    ReplyDelete
  8. Jika masih berasa kosong juga, cubalah solat & membaca al-Qur'an..semoga En. Remy berasa lebih tenang... Insya-Allah!!

    ReplyDelete
  9. salam...

    ala..aritu ternampak remy kat tg.karang... tetiba segan nak tegur.....
    lepas tu dah menyesal...

    ReplyDelete
  10. terasa kosong sebab kita tidak tahu apa tujuan untuk hidup..

    ReplyDelete
  11. Yup smae goes to me..

    Penat sgt everyday 7-7...never stop...

    ReplyDelete
  12. abg remy..ade kwn sekelas sy muka sebijik cm abg remy. Kami pon salu panggil dia remy ishak :) Btw, nice blog and keep writing ye :)

    ReplyDelete
  13. it is your voice on page,love reading every bit of it...didoakan semoga sukses selalu

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum wbt. Sabak Bernam, that's my hometown.
    Kosong itu akan sentiasa bertandang dalam diri kita, rebutlah peluang kekosongan yg datang itu dgn satu pengisian.. pengisian yg lebih bermakna dalam pencarian sebuah keredhaan.. keredhaanNYA
    Take care

    ReplyDelete